Skift bank

Der findes en række årsager til at man vil skifte bank.

Hvis man vil opdele dem i kategorier, så man struktureret vil bearbejde dem, så kan man med fordel skæve til reglion. I religionsfænomenologien har man definere 4 hovedårsager til, hvorfor man har en bestemt religion.

 1. Født ind i religionen
 2. Personlig udvikling
 3. Personlig krise
 4. Gift ind i religionen

Hvis vi oversætter dette til bank skifte, så ser det således ud

 1. Født ind i banken
 2. Økonomisk optimering
 3. Økonomisk manglende evne
 4. Fællesøkonomi

Lad mig forklare de 4 fænomener og komme med mit bud på, hvordan de kan konverteres til skift bank.

 1. Født ind i banken. “Jamen jeg har bare den bank jeg altid har haft – mine forældre have også Slagelse omegnsbank, så derfor har jeg bare fortsat med at have den samme bank”. Der findes ingen årsag til at udskifte noget man er tilfreds med, så du skal stå meget tidligt op, hvis du vil konvertere disse folk. Det vil typisk være kristne eller Muslimer, som jo heller ikke lige er sådan er omvende, hvis de er tilfredse med deres tro.  Hvis du ikke kan lade være at prøve, så må du tale ind i punkt 2 eller 3, hvis ikke du er så heldig at han står og skal have fællesøkonomi lige om hjørnet.
 2. Økonomisk optimering. “Jeg har siddet og kigget vores økonomi igennem. Jeg via diverse sammenligningssider på nettet fundet frem til at da jeg flyttede til Arbejdernes Landsbank sparede jeg 978 kr. / måned i gennemsnit. Samlet set, var det der jeg kunne få hele min bankpakke billigst. Jeg valgte dog at have mit billån hos en anden bank, men har ellers forsøgt ikke at sprede det for meget, så jeg skulle have 117 logins og passwords. Typisk vil pendanten være Buddismen eller New-age-relaterede religioner – dvs. personer der vil optimere på et allerede godt liv. From good to great princippet.
 3. Økonomisk manglende evne. En krise accellererer dette fænomen. Krise er voldsomt ord. Men har du fundet drømmeboligen og din nuværende bank lige akkurat ikke vil låne dig penge nok, så kan det godt defineres som en krise, der kan få folk til at skifte bank. Sammenlægning af lån kan også være en driver. I religionen er det typisk de lidt mere tvivlsomme religioner, som fx en sekt. Men de kan også være Hare krishna, Buddismen eller Islam, hvor man søger tilflugt for at flygte fra problemerne. Man kan være deres af både undgå og opnå drivers her.
 4. Fællesøkonomi. Typisk sker dette når man flytter sammen med sin kæreste.  Man deler fælles omkostninger og deler overskud. I religionen er det oftest set inden for Jødedommen eller Islam, at kærester bliver nødt til at konvertere for at blive acceptere i familien. Men også katolikker og Jehovas vidner praktiserer dette. I dette segmenter timing nøgleordet. For typisk vælger man en af parternes eksisterende banker.

Analyser er en analogisk analyse, som ingen evidens har. Den er udelukkende udtryk for mine egne holdninger. Den må frit kopieres med henvisning via et link. Jeg har selv opfundet denne teori. Hvordan du vil omsætte analyse til praktik er op til dig. Læs mere om mit arbejde på konverteringsoptimering.