Vejen ud af arbejdsløsheden

Langt de fleste af os har prøvet at være arbejdsløse. Det er bestemt ikke sjovt. Måske du selv sidder i den situation lige nu. Det kan tit virke som en umulig opgave få et job. Der er så mange andre ledige, og konkurrencen er hård. Der er heldigvis nogle ting, som du selv kan gøre for at forhøje din jobmuligheder.

Efteruddan dig

En efteruddannelse er bestemt ikke en dårlig idé. Med en efteruddannelse vil du skille dig ud fra de andre jobkandidater, og det kan tit være lige det, som man har brug for inden jobsamtalen. En efteruddannelse på diplomniveau er en uddannelse, som man tager på deltid. Der er altså stadig en masse tid til at søge dit drømmejob. En diplomuddannelse færdiggøres typisk indenfor 3-6 år.

For at tage en diplomuddannelse skal du være voksen, og du skal allerede have noget arbejdserfaring. Tit er der rig mulighed for at tilrettelægge uddannelsen og modulerne, så de passer ind i dit liv.

En diplomuddannelse er altså også til dig, som bare vil have ekstra kvalifikationer. Du behøver ikke være arbejdsløs. Der er mulighed for at tage et modul ad gangen, så du kan stadig beholde dit eget arbejde. Ofte vil du finde, at din egen arbejdsgiver måske vil betale for uddannelsen for at fremme dine kvalifikationer og evner.

Du kan tage en diplomuddannelse indenfor rigtige mange områder. For eksempel indenfor ledelse og administration. Det betyder, at du kan øge dine chancer for at lande et lederjob. Der er også uddannelser indenfor pædagogik, læring, business, IT, software og socialt arbejde. Diplomuddannelser er altså ikke bare for en bestemt type.

Du må ikke miste troen

Efteruddannelse på diplomniveau eller ej. Du må ikke give op. Selvom det kan være fristende bare at blive under dynen og ikke sende flere jobansøgninger afsted, når man alligevel bare får et nej, så er det vigtigt at man bliver ved. Lige pludselig får man nemlig et ja.

Desuden skal du se hver ansøgning og jobsamtale som en øvelse til at drømmejobbet. Det er de færreste, som får det første job, som de ansøger til. Det betyder, at når du sidder til samtale ved et firma, som du rigtig gerne vil arbejde hos, er dine nerver rolige, og du ved, hvad du kan forvente. Desuden har det også den fordel, at du har en bedre idé om lønniveauet indenfor din sektor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *